середа, 28 листопада 2007 08:52

"Кириленко-спікер, Тимошенко-прем"єр – це погано"

Політолог Віктор Небоженко вважає, що доля коаліції залежить від трьох людей. Від Тимошенко (вона повинна вести не тільки нічні, а ще й денні публічні переговори з дисидентами з "НУ"), Від Кириленка (він повинен розуміти, що якщо п"ятнадцять-сімнадцять людей один раз проголосують проти нього, то вони завжди голосуватимуть проти) і від Плюща, який втретє захотів стати головою Верховної Ради. "Я вважаю, що конфігурація: Кириленко-спікер, Тимошенко-прем"єр – це погано", – додав він.

Політолог наполягає на тому, що в Україні має бути сильний глава парламенту. "Не фольклорна істота, не дід Щукар, а сильна вольова людина, здатна чинити опір лідерові більшості", – уточнив Небоженко.

На думку політолога, країні потрібний сильний і публічний конфлікт між головою Верховної Ради і прем"єр-міністром. Такий погляд Небоженко пояснює тим, що за п"ятнадцять років вже стало зрозуміло, що за публіка йде у Верховну Раду і в Кабмін: "Нічого високоморального нагору пробитися не може".

Тому, на думку Небоженка, кращою буде ситуація, коли "глава Верховної Ради має вставати вранці і говорити: що вони там сьогодні такого наробили поганого у виконавчій владі? А глава виконавчої влади зі свого боку міркуватиме так: я можу підписати цей документ на півтора мільйони доларів (дрібниця, а приємно), але завтра в парламенті зчинять ґвалт. Ось такі повинні бути людські почуття у прем"єр-міністра і спікера", – підсумував політолог.

"А нам підсовують сильну, вольову, талановиту людину Юлію Володимирівну Тимошенко і Кириленка. Він хороший хлопець, що й казати. Він якось непомітно, без скандалів, пройшов ці шістнадцять років, але це феномен Попелюшки. Стрімке зростання Кириленка було результатом особистої політики Ющенка, тепер Президент збирає плоди. Людина піднялася, а зараз у нього власний погляд на речі, а в поєднанні Луценко – Тимошенко – Кириленко – це небезпечна тріада. І тут важливо, щоб і Плющ, і Кириленко сіли б за стіл переговорів, а потім сказали б: заради єдності демократичної коаліції відходимо на один крок назад", – сказав Небоженко.

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Кириленко-спікер, Тимошенко-прем"єр – це погано"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути