середа, 26 травня 2010 15:33

"Йде завуальована здача "Нафтогазу" Росії" - Матчук

"Йде завуальована здача "Нафтогазу" Росії" - Матчук

Група депутатів "Наша Україна" виступає категорично проти об"єднання вітчизняних стратегічних підприємств нафтогазу, енергоатому та авіабудування з російськими.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат України Віктор Матчук із фракції НУ-НС.

"Ми категорично проти. Ми за розширення кооперації, тобто співпраці, але при цьому збереження самостійності українських підприємств", - відзначив він.

НАК "Нафтогаз України" буде мати лише 6% у правлінні "Газпрому"

"Розумієте, вітчизняні підприємства потужніші, але російські мають вищу капіталізацію. Якщо їх зливати, то наш "Нафтогаз України" у величезному "Газпромі" отримає аж 6 відсотків. А "Газпром" забере майже 100 відсотків акцій "Нафтогазу". Тоді, наше підприємство буде повністю керованим з Москви. А чи зможемо ми з Києва впливати на "Газпром" із своїми 6 відсотками акцій? Звичайно, що ні! Тому, що в Росії 94 відсотки акцій. Кому ж це тоді вигідно? А це вигідно лише й тільки Москві, - зазначив він.

Віктор Матчук, вважає, що схему зі злиттям активів українських і російських підприємств використовують, щоб обійти заборону їх приватизації.

"Йде завуальована здача "Нафтогазу". Оскільки законом заборонено його приватизацію, то відбудеться не приватизація, а так зване злиття активів підприємств. Внаслідок цього ми просто його втратимо. Це ж саме стосується авіабудівної галузі", - впевнений він.

"Безумовно, що нам потрібно розвивати співпрацю з авіабудівельниками Росії. Але ж тільки не шляхом здачі й безплатного віддавання наших підприємств", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Йде завуальована здача "Нафтогазу" Росії" - Матчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути