пʼятниця, 21 травня 2010 11:20

Відмовитися від ринку ЄЕП може тільки обмежена людина - Азаров

Відмовитися від ринку ЄЕП може тільки обмежена людина - Азаров

Україна не повинна відмовлятися від ринку ЄЕП, який забезпечить роботу українського капіталу і компаній.

Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу" повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Вступ до ЄЕП, за його словами не буде заважати нормам СОТ, так як воно створюється відповідно до вимог всесвітньої організації.

"У 2004 році ми виробили дуже цікаву, перспективну ідею, яку назвали тоді" київська формула різнорівневої та різношвидкісної інтеграції ", де відповідно до намірів кожної з 4-х країн - учасниць представлено право на свій розсуд визначати глибину інтеграції щодо" чотирьох свобод ": свободи пересування людей, капіталу, послуг і товарів. Наскільки ми готові до забезпечення цих свобод - настільки ми будемо приєднуватися", - відзначив прем'єр-міністр.

Азаров зазначив, що відмовлятися від виходу на ринок ЄЕП він не збирається.

"Але жодна країна не відмовилася б від ринку в 200 млн. з лишком чоловік. Ось перед нами є ринок, де ми можемо забезпечити роботу для нашого капіталу, наших компаній, наших людей і відмовлятися від цього може тільки, так скажемо, обмежена людина . Ми і зараз не відкидаємо цю ідею ", - сказав глава уряду.

Ця ідея, за його словами, дуже важко просувалася, оскільки російським трубникам не потрібен конкурент у вигляді українських трубників, а російським хімікам конкурент у вигляді українських хіміків.

"Коли ми ці ідеї опрацьовували, ми зустрічали дуже серйозний опір з боку певних бізнес-груп. І тільки політична воля тодішнього керівництва і України, і Росії, і Білорусі просувала цей проект, оскільки політичне керівництво уміло поставити інтереси всієї країни вище інтересів конкретної фінансово- промислової групи ".

"Ми будемо вести переговори зараз, і будемо виходити з наших національних інтересів - якщо це нам вигідно, ми будемо це робити, якщо на якомусь етапі нам будуть вигідні інші конструкції і моделі, ми будемо дотримуватися їх", - підсумував прем'єр.

Аазаров також повідомив, що у квітні компанія НАК "Нафтогаз України" вперше за багато місяців розрахувалася за газ з Росією за рахунок власних коштів.

Gazeta.ua за матеріалами "Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Відмовитися від ринку ЄЕП може тільки обмежена людина - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути