понеділок, 17 травня 2010 13:04

Литвин, Симоненко і Янукович бюджет поділили між собою - "бютівець"

Литвин, Симоненко і Янукович бюджет поділили між собою - "бютівець"

Кошторис Верховної ради, прийнятий у пятницю, 14 травня, необгрунтовано завищений. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав бютівець Володимир Бондаренко.

"Стосовно видатків Верховної Ради, то раніше були роки, коли підняття відбувалося через капітальне будівництво приміщень для комітетів. Це було зрозуміло. Цього року таких капітальних витрат на будівництво не передбачається, тому цей кошторис (внутрішній бюджет ВР) засвідчив, що йде абсолютно нічим необгрунтоване зростання. Окремі члени апарату, зокрема керівника частина, отримують величезні премії, сотні тисяч гривень", - заявив Бондаренко.

Він пояснив, коли закладається кошторис, то у ньому призначаються витрати, а потім йде так звана економія. Наприклад, перебільшили в кошторисних затратах, тоді це наприкінці року ділиться.

"Цього року планові затрати спеціально перебільшені, які потім виливаються у преміювання і різноманітні витрати", - зазначив бютівець.

Бондаренко також розповів, що виступав із цього питання у Верховні раді.

"Литвин почав пояснювати, мовляв, не принижуйте себе тим, що ви копаєтесь у цих цифрах. У відповідь я сказав, що він далі нікуди принизив Верховну раду, позбавивши її функцій контролю за витратами державних грошей, позбавивши функції кадрових рішень", - зазначив нардеп і додав:

"Все це робиться на трьох: Литвин, Симоненко і Азаров, тобто Янукович. Поділили все що могли у тому бюджеті, а потім кинули в зал. "Послушні" тушки проголосували. Бюджетний комітет жодного пункту державного бюджету не розглядав. А це ж гроші не їхні особисто. Це публічні гроші. Це обличчя сьогоднішньої влади, яка все гребе під себе".

"Вони нічого ні з ким і в подальшому не обговорюватимуть. Утрьох будуть ділити. У тому числі по тим відомствам, на які вони розставили своїх людей", - заявив Бондаренко.

Нагадаємо, щоу п'ятницю, 14 травня, депутати затвердили кошторис Верховної Ради 2010 року. Порівняно з минулим роком він збільшився на 115 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Литвин, Симоненко і Янукович бюджет поділили між собою - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути