субота, 15 травня 2010 14:56

У Ляшка немає "Майбаха" і літака

У Ляшка немає "Майбаха" і літака
"Бютівець" Олег Ляшко літає у робочі відрядження не за державні, а за власні кошти. Про це він розказав у коментарі Gazeta.ua.

Депутат спростував інформацію про те, що у нього є власний літак. "Якщо він в мене є, то хай мені його покажуть, разом політаємо", - додав Ляшко.

Він також розказав, чому під час засідання Верховної Ради попросив спікера парламенту припинити літати на літаках за рахунок держави:

"Я просто запропонував, як можна зекономити видатки Верховної Ради: нехай би голова парламенту літав у відрядження на рейсових літаках, а не спецрейсом. Так прийнято у європейських країнах. Нам варто брати з них приклад. Ми зекономимо для державного бюджету мільйони".

У п'ятницю депутати затвердили кошторис Верховної Ради 2010 року. Порівняно з минулим роком він збільшився на 115 мільйонів гривень. Під час розгляну законопроекту між спікером Володимир Литвином і народним депутатом від БЮТ Олегом Ляшком виникла словесна перепалка.

"Бютівець" попросив спікера не літати на літаках за рахунок Верховної Ради та не займати державну резиденцію, бо має свій будинок, на що Литвин обурився:

"Треба самому не їздити на "Майбаху" і сказати, за які кошти заробив цей "Майбах".

Ляшко каже, що після засідання поцікавився у Литвина, що той мав на увазі. Той нібито відповів: "Я не Вас мав на увазі, а Черновецького".

Депутат також підкреслив, що бюджетний комітет не розглядав кошторис парламенту перед його прийняттям.

"Влада на словах розказує, що вони економлять видатки на утримання державного апарату, а насправді - навпаки. Крім того, розподіляються і затверджуються кошториси в таємному і напівтаємному режимі", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «У Ляшка немає "Майбаха" і літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути