середа, 28 листопада 2007 13:19

"Газ за ціною більше $180 стане катастрофою для України"

Підвищення ціни газу для України до рівня понад 180 доларів з нинішніх 130 за тисячу кубометрів приведе до катастрофічних наслідків для ряду секторів національної промисловості і зокрема хімпрома, заявив в середу в.о. голови Мінекономіки країни Анатолій Кинах.

"У випадку якщо ціна буде вища 180 доларів, для більшості галузей, зокрема хімічній галузі, така ціна буде катастрофічною", - сказав він на брифінгу.

"Газпром" підписав у вівторок доповнення до контракту з Туркменією, по якому ціна її газу в першому і другому півріччях 2008 року складе відповідно 130 і 150 доларів за тисячу кубів, а з 1 січня 2009 року визначатиметься по формулі ціни на ринкових принципах.

Як очікується, це спричинить і збільшення ціни газу для України, яка продовжує переговори з Росією за вартістю пального на 2008 рік. Українські чиновники, включаючи Віктора Ющенка, називали оптимальною ціною 150-160 доларів за тисячу кубометрів, але при цьому виходили з того, що туркменський газ, який зараз коштує 100 доларів за тисячу кубів, не подорожчає, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «"Газ за ціною більше $180 стане катастрофою для України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути