пʼятниця, 30 квітня 2010 12:19

"ЧФ РФ залишився там, де і був 5 років тому" – губернатор Франківщини

"ЧФ РФ залишився там, де і був 5 років тому" – губернатор Франківщини

Україна була, є і залишиться суверенною, незважаючи на всі події, які відбулися за останній час. У цьому переконаний голова ОДА Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

На думку губернатора Івано-Франківщини, ЧФ залишився там же, де був і п"ять років тому.
Але тоді Україна не отримувала за це 4 млд доларів й дешевого газу.

"Ми почали плутати політику з політиканством. Якщо майже по всій Європі є військові бази США, в тому числі з ядерною зброєю В61, то ніхто не кричить, що держави втратили суверенітет", - відзначив він.

"Через років десять ми будемо у межах європейської колективної безпеки. Сюди ввійде Україна, Білорусь і можливо… Казахстан. Але Україна була, є і залишиться суверенною державою" - продовжив Вишиванюк.

Губернатор вважає, що Голодомор не був спрямованим на геноцид українців, а є результатом тодішньої системи.

"Я думаю, що голодомор, який був на території України – це результат тодішньої комуністичної системи. Так, це було і це є факт. Але від голодомору у ті роки постраждала і Росія й Білорусія. І про це треба також говорити. Потрібно бути об"єктивним у оцінці подій, а не звинувачувати народ, який так само страждав від тодішньої системи", - впевнений губернатор

Події реаліті-шоу у Верховній Раді, яке відбувалося 27 квітня, коментує коротко.

"Не був, не бачив. Тож і говорити нічого не можу. У цей день я напружено працював. У нас в області з робочим візитом перебував Міністр Мінрегіонбуду України Володимир Яцуба. Ми відвідали Калуш, провели регіональну нараду із керівниками семи областей по будівництву, побували у Тлумацькому районі. Там оглянули умови проживання людей після повені", - зазначив Вишиванюк.

В тому, що не відбулася позачергова сесія облради звинувачує самих депутатів.

Чому не зібралися депутати на позачергову обласну сесію? А це потрібно запитати у "слуг народу", де їх свідомість у той час була. Я на сесію прийшов. Але дуже б не хотілося, щоб із депутатів робили політичних заручників. Якщо політична партія прийняла якесь рішення, то нехай її члени його й виконують. Їм ніхто не заважає. Але ми вже дійшли до того, що на сесії вказуємо Папі Римському, що йому робити з церквами" - сказав Михайло Вишиванюк.

Зараз ви читаєте новину «"ЧФ РФ залишився там, де і був 5 років тому" – губернатор Франківщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути