четвер, 04 березня 2010 21:50

"Бютівець" пояснив, чому підтримав ініціативу "Регіонів"

"Бютівець" пояснив, чому підтримав ініціативу "Регіонів"

"Бютівець" Володимир Каплієнко заявив, що віддав би свій голос на підтримку змін у регламент, які дозволяють формувати коаліцію з окремих депутатів.

Про це Каплієнко сказав в ефірі програми Шустер live.

"Я є членом профільного комітету з регламенту депутатської етики. Сьогодні (4 березня – ред.) вранці,  о 9.30 було засідання цього комітету, на якому розглядалося дане питання. Я голосував про внесення цього законопроекту до порядку денного", - сказав Каплієнко.

Він пояснив, що "по технічних подіях" не зміг бути присутнім на засіданні парламенту в момент голосування.

"Але, я б проголосував за цей законопроект у Раді", - заявив Каплієнко.

Він пояснив своє рішення тим, що закон України про регламент Верховної ради нічим не відрізняється від інших законопроектів.

"Це не священна корова й у нього можна вносити зміни. Він не може суперечити Конституції за однієї причини - тому що зміни вносилися винятково в питання про можливість участі окремих депутатів, як суб"єктів ВР, у форматі формування більшості", - сказав Каплієнко.

"Бютівець" спростував припущення ведучого про те, що нардеп міг знати, що його голос не вплине на результат голосування. Мовляв, тому і не прийшов у парламент. "Ні. Я не знав цього. Я не ясновидячий. І цього знати не міг", - відповів Каплієнко.

Нагадаємо, що Каплієнко був виключений із фракції БЮТ торік після голосування за закон про підвищення соцстандартів. Перші непорозуміння з колегами по фракції у нардепа виникли влітку, коли він виступив проти переговорів БЮТ з Партією регіонів.

У вівторок, 2 березня, БЮТ скасував своє рішення про виключення депутатів: Володимира Каплієнка та Геннадія Задирка.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" пояснив, чому підтримав ініціативу "Регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути