четвер, 16 грудня 2010 17:24

"Бютівці" ночуватимуть у Раді всією фракцією

"Бютівці" ночуватимуть у Раді всією фракцією

Депутати фракції БЮТ-Батьківщина, які блокують у четвер президію і трибуну Верховної Ради, мають намір залишитися в залі засідань до ранку.

"Ми залишаємося в залі, вся фракція", - заявив журналістам голова фракції Іван Кириленко.

Депутати БЮТ-Батьківщини вранці заблокували трибуну парламенту з вимогою припинити політичні переслідування їхньої лідерки Юлії Тимошенко. Напередодні Тимошенко побувала в Генеральній прокуратурі, де їй повідомили про кримінальну справу щодо неї і пред'явили підписку про невиїзд.

Лідер фракції зазначив, що під час консультацій у четвер парламентарії намагалися знайти компроміс. Одним з них була пропозиція створити тимчасову слідчу комісію. Однак, за словами Кириленка, фракція БЮТ-Батьківщина не підтримала депутатів, готових до такого компромісу.

"... вважаємо за честь захистити жінку-лідера. Ми чоловіки, або не чоловіки?", - передав лідер фракції позицію своїх соратників.

Кириленко також повідомив, що під час переговорів про нормалізацію ситуації в парламенті фракція БЮТ-Батьківщина готова була зняти політичні питання і запропонувала від імені парламенту звернутися до Генеральної прокуратури, аби щодо  Тимошенко було обрано інший запобіжний захід.

"Нас не підтримали", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи будуть депутати БЮТ-Батьківщина залишатися в залі у разі, якщо зал спробують звільнити примусовими методами, Кириленко сказав: "Ми нічого не боїмося. Вся фракція залишається в залі на ніч".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" ночуватимуть у Раді всією фракцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути