вівторок, 16 жовтня 2007 13:00

"БЮТ і НУНС боротимуться за кожен портфель"

Експерт Центру з вивчення громадсько-політичних процесів на пострадянському просторі Олександр Караваєв вважає, що питання про створення "помаранчевої" коаліції на Україні остаточно не вирішене, і ще можливі нестиковки, проблеми і несподіванки.

"Процес формування "помаранчевої" коаліції займе тривалий час, оскільки взаємини між Тимошенко і Ющенком набагато складніші, ніж здаються. Вони боротимуться за кожен портфель, за кожне місце", - сказав експерт РІА Новости.

За словами Караваєва, положення очолюваної прем"єром Віктором Януковічем Партії регіонів непогане, враховуючи швидку передвиборну кампанію по виборах президента України.

"Партія не відповідатиме за помилки, які будуть неминучі до 2009 року, коли відбудуться вибори. Партія регіонів поступово нарощуватиме свою політичну вагу, щоб зробити ривок до виборів", - вважає Караваєв.

На думку експерта, на Україні найближчим часом можливий прихід у керівництво партій нових лідерів.

"Проблема у тому, що практично всі українські лідери досягли максимуму своїх можливостей. В Україні можливий вихід на політичну арену нових людей. До Тимошенко це стосується менше, що ж до Януковича і Ющенка, можливо, буде знайдений варіант виведення на перші лінії нових лідерів партій, поки що очолюваних ними", - сказав він.

Як вважає експерт, російсько-українські відносини при новому уряді "помаранчевих" не зазнають істотних змін.

Він також вважає маловірогідним, що Тимошенко почне процес перегляду принципових домовленостей з Росією про вартість постачань російського газу.

"Тимошенко може поставити питання про перегляд механізму газових схем розподілу на Україні, оскільки вона була відірвана від цих схем, знаходилася в стороні від розділу газових прибутків. Не виключено, що коли вона опиниться у влади, вона може порушувати це питання наполегливо і гостро", - сказав Караваєв.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ і НУНС боротимуться за кожен портфель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути