вівторок, 19 серпня 2008 12:04

"Ахметовське крило "Регіонів" ніколи не підтримає Тимошенко"

Політолог Віктор Небоженко не виключає, що Росія підтримуватиме Тимошенко на наступних президентських виборах.

"Я розумію, що Кремль точно не підтримає Ющенка на виборах. Тому Москві залишається невеликий вибір – або Янукович, який допустив фальстарт і вже програв президентські вибори, або перспективна Тимошенко. Звичайно, на місці сьогоднішніх кремлівських переможців я б зробив ставку на Тимошенко", -пояснив Небоженко.

Політолог не упевнений в співпраці Кучми з Тимошенко: "Він (Кучма) доволі обережна людина. Але йому треба думати, як зберегти свій економічний і політичний вплив на майбутнє. Я не думаю, що він та людина, яка залишає сліди в політичних операціях."

Водночас Небоженко не виключає домовленостей прем"єра з Медведчуком і Табачником.

"Цілком можливо, що вони будуть задіяні в президентській кампанії. І одному, і другому потрібно буде повертатися в політику. Вони достатньо молоді. Зрозуміло, що і Табачник, і Клюєв, і Медведчук працюватимуть не на боці Ющенка, а на боці Тимошенко. Незрозуміло тільки, чому вони не працюють з Януковичем. Невже його вже списали в тираж?".

Проте, "ахметовське" крило Партії регіонів, на думку політолога, ніколи не підтримає Тимошенко. "Навіщо їм втрачати все під благовидним приводом врятування України від обмілілих донецьких олігархів? Вони цього не захочуть. Якщо говорити про національних олігархів, то вони навряд чи повірять обіцянкам Тимошенко про здорову демократичну економіку та рівні можливості для всіх. А Суркіс і Медведчук – це міжнародний фінансовий бізнес, який працює на різноманітні інтереси Росії і України", каже Небоженко.

"Я б на місці Тимошенко давно створив штаб. І не один, а декілька. Гадаю, цей штаб буде і в Україні, і за її межами. Вона дуже ретельно зробила висновки з київської катастрофи (програшу на київських виборах) і, звичайно, намагатиметься врахувати всі вади столичної виборчої кампанії, щоб не повторювати їх у президентській".

За матеріалом: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметовське крило "Регіонів" ніколи не підтримає Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути