неділя, 31 серпня 2014 16:26

Пєсков пояснив, що мав на увазі Путін говорячи про "державність Новоросії"

Пєсков пояснив, що мав на увазі Путін говорячи про "державність Новоросії"
Дмитро Пєсков. Фото:www.ntv.ru

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив, що, говорячи про необхідність початку переговорів Києва з так званими "ополченцями Новоросії", Володимир Путін говорив не про статус цього регіону, а про інклюзивний діалог української влади.

Таке пояснення дав Пєсков, відповідаючи на питання журналістів про те, що малося на увазі Путіним в його останньому інтерв'ю, де він заявляє про необхідність переговорів по приводу статусу "Новоросії".

"Абсолютно ні. Це абсолютно ясно із заяви президента, і це абсолютно неправильне трактування", - сказав Пєсков.

Він нагадав, що в ряді ЗМІ неправильно витлумачили заяву президента про те, що потрібно якомога швидше почати переговори.

"З'явилися трактування, що, мовляв, президент говорив про те, що це переговори про державність сходу України. Якщо просто почитати його заяву, то зрозуміло, що це не так. Президент говорив про ті самі інклюзивні переговори, необхідність яких була акцентована досить давно ще в документах, які підписувалися в найрізноманітніших форматах", - сказав прес-секретар глави РФ.

Відповідаючи на питання, чи повинна "Новоросія" залишитися у складі України, і чи повинна Україна вирішувати питання про її статус, Пєсков сказав: "Звичайно, тільки Україна може домовитися з Новоросією взяти до уваги інтереси населення Новоросії, і тільки таким чином може бути досягнуто політичне врегулювання ".

Як повідомлялося, в інтерв'ю програмі "Недільний час" на Першому каналі, показаному в неділю, Путін сказав: "Потрібно негайно приступити до субстантивних, змістовних переговорів, і не з технічних питань, а з питань політичної організації суспільства і державності на південному сході України з метою безумовного забезпечення законних інтересів людей, які там проживають".

Зараз ви читаєте новину «Пєсков пояснив, що мав на увазі Путін говорячи про "державність Новоросії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути