Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2022 04:22

ПВК "Вагнер" видобуває для путінського режиму золото в Африці - ЗМІ

ПВК "Вагнер" видобуває для путінського режиму золото в Африці - ЗМІ
"Вагнерівці" поїхали до Африки. Фото: Українська правда

ПВК "Вагнера" видобуває для Росії золото в Африці.

"Вагнерівці" можуть допомогти Росії збільшити золотовалютний резерв і врятувати від санкцій путінський режим, повідомляється в новому розслідуванні видання New York Times.

Неподалік від столиці Судану знаходиться завод, на якому "домінує таємничий іноземний підприємець". Місцеві стверджують, що видобутком золота там займається "російська компанія".

"Фактично Суданські компанії і урядові звіти показують, що золотий рудник є одним з аванпостів групи Вагнера, непрозорої мережі російських найманців, гірничодобувних компаній і операцій політичного впливу, контрольованих близьким союзником президента Росії Володимира Путіна", - повідомляє New York Times.

"Документи показують, що Вагнер отримав прибуткові концесії на видобуток корисних копалин в Судані, які виробляють золото, що потенційно може збільшити золотий запас Кремля в розмірі 130 мільярдів доларів", - повідомляє видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ ліквідували "легендарного" ката з Бурятії

Євген Пригожин, якого називають "кухарем" Путіна і засновникам "Вагнера", відмовляється визнавати свою причетність як до самої ПВК, так і до видобутку золота в Африці.

"Вагнерівці" з'явилися в Африці в 2017 році, коли РФ втрутилася в конфлікт і стала на бік тодішнього президента Судану Омара Хасана аль-Башира.

Незабаром у РФ з'явилася компанія Meroe Gold. Ця компанія оплачувала перельоти російських геологів до Судану. Meroe Gold очолив Михайло Потєпкін, відомий як організатор "фабрики тролів" Кремля. Незабаром до Судану прибули і "вагнерівці", які взяли під контроль видобуток золота.

Група Вагнера - неофіційне озброєне формування, часто зване в засобах масової інформації російською приватною військовою компанією. З 2014 року група діяла на території України, а згодом — Сирії.

Військові Збройних сил України знищили на Донбасі великий підрозділ окупантів із приватної військової компанії Вагнера, що вважається елітною. Тепер "рядові" російські загарбники взагалі бояться воювати. Про це свідчить перехоплена Службою безпеки України телефонна розмова окупантів.

Зараз ви читаєте новину «ПВК "Вагнер" видобуває для путінського режиму золото в Африці - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути