вівторок, 28 грудня 2010 10:53

Путіну подарують книгу, яка описує роль України у Другій світовій

Путіну подарують книгу, яка описує роль України у Другій світовій

Народний депутат від НУ-НС і лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк подарує прем'єр-міністру Росії Володимирові Путіну книги з історії, в яких описано визначну роль України в Другій світовій війні.

У понеділок, 27 грудня, під час відвідання однієї з київських книгарень Яценюк придбав кілька книжок.

"Я вирішив зробити новорічний подарунок прем'єр-міністру Росії пану Путіну. Щоб він отримав ширші знання про роль і місце України у Другій світовій війні. Це видання ще часів Радянського Союзу: "Історія Української РСР", Велика радянська енциклопедія, де в другому томі дуже чітко ще радянські історики написали про те, що Друга світова війна ніколи не була б виграна, якби не було України. України саме як переможниці у Другій світовій війні", - наголосив він.

Він зачитав цитату з Великої радянської енциклопедії: "4,5 миллионов воинов-украинцев сражались на всех фронтах Великой Отечественной войны, около 2,5 миллионов из них были награждены орденами и медалями".

Яценюк також подарує главі російського уряду збірку фільмів із кіноепопеї "Визволення", так само знятої за радянських часів.

"Вона також доводить, що Україна є однією з основних країн-переможниць у Другій світовій війні", - додав він.

Крім того, "нунсівець" звернувся до всіх українських бізнесменів у зв'язку з останніми подіями навколо Бібліотеки української літератури в Москві: "Я звертаюся до бізнесменів, щоб зібрати кошти і відкрити українську бібліотеку в Москві на кошти приватних українських інвесторів, на кошти українців".

Перші видання для цієї бібліотеки Яценюк придбав в цій же книгарні, зокрема "Українська діаспора в Росії" Віктора Ідзьо і "Україна-Росія" Івана Діяка.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні й без участі України.

Як повідомили в неділю ЗМІ, в Москві опечатано і зачинено єдину на території Росії бібліотеку української літератури.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Путіну подарують книгу, яка описує роль України у Другій світовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути