четвер, 19 липня 2012 11:22

Путіну нагадали, що в гостях не можна грубіянити - політолог

Путіну нагадали, що в гостях не можна грубіянити - політолог
Віктор Небоженко не виключає загострення відносин з США. Фото: genshtab.censor.net.ua

У разі прийняття резолюції Конгресу США щодо санкцій проти українських чиновників вирішенням конфліктної ситуації має зайнятися вище керівництво держави.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

За його словами, інакше може відбутися загострення відносин між США та Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грищенка запевнили, що санкції США Україні не загрожують, а резолюцію виконувати не обов'язково

"Зараз треба згадати забуту путінську концепцію суверенних демократій, яка дозволяла вибірково рахуватися із думкою як Заходу, так і Сходу щодо внутрішньо-політичної ситуації. Міністерству закордонних справ не вдасться відбутися лише однією заявою щодо свого незадоволення Конгресом США. Потрібно дати цілісну системну відповідь. Має вступати "важка артилерія" - відбутися особисті контакти послів, а також президентів Америки та України. Тоді вдасться вийти із ситуації", - зазначив експерт.

Політолог звернув увагу, що останні декілька місяців економічна та політична відповідальність у керівництва країни "пішла у різні боки".

"В основному, президент разом із прем'єром та своїм близьким оточенням захопилися доведенням якихось економічних здобутків України. Тому трохи відпустили геополітичну складову. Ми бачили, якою неприємною та неочікуваною була поведінка Володимира Путіна під час його візиту до Криму. На своїй території ще можна грубіянити, але ж не в гостях. А МЗС не відреагував", - наголосив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україні треба орієнтуватися насамперед на досвід США, а не країн Євросоюзу"

В той же час він зазначив, що Україна може не виконувати резолюцію Конгресу.

"Було б неправильно, якби законодавчий орган однієї країни наказував законодавчому органу іншої, як вести внутрішню політику. У нашого президента є відома більшість на чолі із Михайлом Чечетовим, яка з таким же успіхом може прийняти грізну резолюцію по відношенню до США. Всі слабкі режими так і чинять. Наприклад, Північна Корея не соромиться відкрито погрожувати Америці", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Путіну нагадали, що в гостях не можна грубіянити - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути