понеділок, 21 лютого 2022 18:07

"Путіну дають останній шанс" – чому Захід чекає із запровадженням санкцій

"Путіну дають останній шанс" – чому Захід чекає із запровадженням санкцій
"Путіну зараз дають вибір – якщо він нападе на Україну, то російська економіка зазнає серйозної шкоди", каже Олег Бєлоколос. Фото: РБК

Західні країни дають президенту РФ Володимиру Путіну останню можливість відмовитися від нападу. Тому погрожують запровадженням жорстких санкцій – так тримають Путіна у напрузі. Про це Gazeta.ua розказав дипломат Олег Бєлоколос.

"Санкціями не можна зупинити агресора, але Путіну зараз дають вибір – якщо він нападе на Україну, то російська економіка зазнає серйозної шкоди. Ніколи в історії міжнародних відносин санкції нікого не зупиняли. Але Путіну вони можуть серйозно зашкодити. Санкції поки не запроваджують, бо залишають останній шанс відмовитися від нападу. Тримають Путіна у напрузі і невідомості. Попереді санкції працюють – серйозно ускладнюють, наприклад, контракти в оборонній промисловості", – наголошує Бєлоколос.

По факту, ми вже маємо антипутінський фронт серед країн Заходу, каже каже дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін влаштував проблему, щоб торгуватися" – Гармаш про спробу РФ визнати ОРДЛО

"На нашому боці найпотужніші країни. Ми не член НАТО, але маємо економічну та моральну підтримку вже. Всі перемовини спрямовані на те, щоб не дати розгорітися великій війні у Європі. Великої війни адекватні люди не хочуть ні в Білому домі, ні в європейських столицях. Шукають останній шанс, щоб переконати Путіна не нападати. Для нас будь-які перемовини, якщо не ведуть до нашої капітуляції, на нашу користь. Бо вони стримують Кремль. Українська влада та суспільство повинні підтримувати ці переговори, бо Путін не хоче спілкуватися із керівництвом нашої країни", – говорить Бєлоколос.

Питання безпеки України – це питання європейської безпеки, додає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремль може вдатися до провокацій" – чому в РФ заговорили про визнання ОРДЛО

"Тому маємо вітати те, що наші дружні країни допомагають у цьому питанні. Маємо потужну підтримку у збереженні нашого суверенітету. Особливо, у відносинах з США. Це єдина країна, яка може дати по носу Росії", – говорить Бєлоколос.

Президент США Джо Байден впевнений, що його російський колега Володимир Путін вже ухвалив рішення про напад на Україну. Він вважає, що Росія може вторгнутися в Україну найближчими днями. Коли в нього перепитали, чому настільки впевнений – той відповів, що США "неймовірна розвідка". Проте додав, що "до початку нападу ще є шанси на дипломатію". Після цього почали підготовку до зустрічі з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «"Путіну дають останній шанс" – чому Захід чекає із запровадженням санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути