понеділок, 15 серпня 2022 23:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінська еліта панікує і хоче закінчення війни в Україні – ЗМІ

Путінська еліта панікує і хоче закінчення війни в Україні – ЗМІ
В Росії вже хочуть закінчення війни - ЗМІ. Фото: Українська правда

Високопоставлені кремлівські чиновники та представники путінської еліти "охоплені панікою".

Вони таємно намагаються покласти край кровопролитній війні в Україні, пише The Daily Mirror із посиланням на експертів.

Ввечері 13 серпня високопоставлений кремлівський чиновник з цією метою таємно звернувся до Заходу. Він повідомив, що Кремль в паніці і відчайдушно потребує припинення війни.

Звіт про це звернення кремлівського чиновника був поширений серед західних спецслужб. Імовірно, він звернувся до контактів ЦРУ чи західних дипломатів за спиною Путіна.

Близькі до Путіна високопосадовці та офіцери стривожені спадом економіки, викликаним війною та жорсткими західними санкціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неймовірні втрати росіян послаблюватимуть Росію, робитимуть її поступливішою" – Стівен Бланк

Деяких із кремлівських чиновників також турбують ризики, пов'язані з бойовими діями на Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі.

"Представник путінського найближчого оточення надіслав сигнал Заходу про бажання вести переговори. Настрій кремлівської еліти — панічний", – сказано у документі.

Неназваний кремлівський інсайдер — один зі стовпів режиму і йому та його родині загрожує серйозна небезпека. Путін уже провів кілька чисток, звільнивши воєначальників та високопоставлених шпигунів, а дехто навіть зник або загадково захворів.

"Багато хто з кремлівської "еліти" знайомий із життям на Заході, їхні діти навчаються в західних університетах і живуть за межами РФ. Вони знають, що далеко від влади Путіна можна жити хорошим життям, але поки що нічого не зробили для цього, бо надто налякані тим, що з ними станеться", – заявило українське дипломатичне джерело.

Російська економіка повернулась на чотири роки назад.

Економіка країни-агресорки, яка набирала обертів на початку 2022 року, у другому кварталі різко занепала. А валовий внутрішній продукт скоротився на 4,7% за рік.

Зараз ви читаєте новину «Путінська еліта панікує і хоче закінчення війни в Україні – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути