четвер, 17 листопада 2016 17:05

Путіна піймали на провокації

Путіна піймали на провокації
ТАСС

Аудіозапис розмови з президентом Петром Порошенком, оприлюднений російським пранкером, змонтували. Його затверджував Кремль.

Про це у Facebook написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН закрила рот Росії

"Я тепер розумію, чому так звані пранкери так довго чекали. Вони монтували розмову і ще довше її затверджували у своїх керівників із російської ФСБ та в Кремлі", - заявив він.

За словами речника президента, запис є "змонтованою копією".

"Де повністю вирізане звинувачення Росії в окупації частини України і небажанні виводити свої війська з нашої землі, будь-яке згадування Путіна і невиконання ним взятих на себе зобов'язань за Мінськими домовленостями", - пояснив він.

Цеголко нагадав, що президент останні тижні дзвонив багатьом лідерам, щоб отримати підтримку в Генасамблеї ООН проекту резолюції про визнання Криму і Севастополя тимчасово окупованими територіями.

"Тому вони боягузливо змонтували розмову, вилучивши звідти все те, що може завдати шкоди російській владі. До речі факт цензурування розмови і є свідченням, що за цим стоять не пранкери, а російські спецслужби, які ведуть гібридну війну проти України", - додав він.

Також речник президента вказав на "один нюанс".

"Як спецслужби іншої держави змогли це організувати? Розслідування показало, що, на жаль, не обійшлося без участі працівників зовнішньополітичного відомства Киргизстану. Адже вони сприяли організації розмови, надавши контактні телефони Адміністрації президента Киргизстану. А потім, коли все відбулося, кілька днів не відповідали на дзвінки з України", - повідомив Цеголко.

Російський пранкер Вован опублікував аудіозапис розмови із президентом Петром Порошенком, з яким говорив від імені президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

Зараз ви читаєте новину «Путіна піймали на провокації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути