неділя, 08 лютого 2015 23:01

Путіна можна зупинити трьома шляхами - генерал армії США

Путіна можна зупинити трьома шляхами - генерал армії США
srbin.info

Україна переможе у протистоянні з військовою агресією Росії, якщо народ захоче жити у незалежній державі.

Про це в інтерв'ю кореспонденту ТСН Наталці Пісні висловив колишній командувач силами НАТО в Косово, генерал армії США у відставці Веслі Кларк.

За його словами, домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним можна завдяки трьом складовим. Зокрема, йдеться про спротив українців військовій агресії РФ.

"Це те, що справді шокувало Путіна, бо він колись вже говорив, що Україна - несправжня держава і він думав, що українці не чинитимуть йому спротиву, або принаймні не пручатимуться і не битимуться з ним так завзято і жорстко, як вони це роблять вже майже рік. І от це те, від чого він був справді заскочений", - переконаний Кларк.

При цьому він додає, що другим важелем впливу на агресивну політику Росії є дипломатичний тиск.

"І я думаю, що один з найвагоміших шляхів впливу - економічні санкції. І ці санкції вже кусаються, вони вже зробили йому (Путіну, - Авт.) боляче. Вони ще не такі болісні, не так сильно його калічать, як хотілося б, але вони подіють, більше того, якщо їх ще трішки затягнути, можна отримати аж кілька вигідних речей. І те, в чому Путін помиляється, так це в тому, що Захід побоїться затягувати пасок через певний брак рішучості, і ще через рішення деяких західних країн. Але от тут Путін сильно помиляється, бо західні компанії відповідальні за свої рішення і таки посилять санкції. Якщо це буде необхідно", - зазначає колишній командувач силами НАТО в Косово.

При цьому Веслі Кларк заявив, що на політику Путіна вплине і міжнародна підтримка, яка дозволить Україні захиститися від зовнішньої агресії.

"Може йтися про тренінги, може йтися про постачання якихось необхідних складових, і третє і не останнє - моральна підтримка. Від США Україна має дуже сильного друга і дуже сильну всебічну підтримку. Від Європи, звичайно, також. Від Німеччини, наприклад. Але зараз я говорю ще й про повагу до української незалежності, до її суверенності, це якщо йдеться про ставлення до Криму. Але от що і справді може переломити ситуацію, так це те, що український народ просто не хоче бути частиною Росії, вони хочуть бути незалежними. І поки це залишатиметься баченням українського народу свого майбутнього, зрештою, Україна виграє", - констатував він.

Зараз ви читаєте новину «Путіна можна зупинити трьома шляхами - генерал армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути