середа, 09 жовтня 2013 12:50

Путін зрозумів, що Україну йому "недотиснути" - політолог

Путін зрозумів, що Україну йому "недотиснути" - політолог
Володимир Путін. Фото: newsradio.com.ua

Президент РФ Володимир Путін змінив власну риторику щодо України через розуміння того, що далі тиснути і погрожувати немає сенсу.

Так Gazeta.ua прокоментував політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач учорашні заяви президента РФ про те, що банки Росії оформили для України кредит на 750 мільйонів доларів, а "Газпром" закачав у підземні сховища України газ зі знижкою.

"Путін змінив риторику, бо нарешті зрозумів, що тиснути на Україну і нинішнє українське керівництво не продуктивно. Відносини зайшли занадто далеко. Якщо далі так тиснути, можна "зірвати різьбу". - сказав він.

На думку Горбача Путін почав робити кроки на пом'якшення стосунків з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін: Підписання Україною договору з ЄС не вплине на відносини з Росією

"Хоча російське керівництво тисне завжди на Україну, але влітку воно перетиснули. Та психологічна межа вже перейдена. Оскільки Янукович йде на Захід, Путіну потрібно робити кроки на пом'якшення, хоча б риторичні. В даному випадку він позиціюється цими заявами не стільки в очах Януковича, скільки в очах українського електорату і російського", - зауважив експерт.

"Ще одним моментом, який міг би підштовхнути думку Путіна в цьому напрямку є невдалий для Росії пропагандистський боксерський бій. Росії не вдалося самоутвердитись в символічній площині, тому доводиться якось компенсувати їх, показати, що не така вже Україна і ворог для Росії, щоб її дотискувати чи перемагати", - додав він.

Горбач зауважив також, що в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС "економічні стосунки України з Росією безперечно зміняться".

"Але це не буде так критично як про це говорить російська сторона", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Путін зрозумів, що Україну йому "недотиснути" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути