вівторок, 08 жовтня 2013 05:30

Олімпійський вогонь запалили запальничкою

У неділю, 6 жовтня, в Москві на Красній площі запалили вогонь на честь зимової Олімпіади-2014 у російському місті Сочі. Коли плавець 60-річний Шаварш Карапетян ніс смолоскип до Кремля, вогонь згас.

Охоронець російського президента Володимира Путіна підпалив його запальничкою. Випадок пояснили тим, що хтось погано відкрив клапан газового смолоскипа.

До Москви з Афін вогонь доправила літаком шестиразова олімпійська чемпіонка Лідія Скоблікова та князь Монако Альбер?II. Кортеж із 200 байкерів мотоклубу "Ночные волки" на чолі з приятелем Путіна Олександром Залдостановим на прізвисько Хірург супроводжував вогонь від аеропорту Внуково.

Першим запалив чашу та розпочав естафету носіїв олімпійського вогню глава держави. Її підхопили фігуристи Ліна Федорова та Максим Мірошкін.

Естафета в Росії триватиме ще 121 день. 14 тис. смолоскипоносців передаватимуть вогонь у 2900 населених пунктах. Пройдуть із ним 65 тис. км. Вогонь не тільки нестимуть, а й везтимуть в авто, потязі, літаку, на велосипеді, снігоході, комбайні, кіньми, оленями, на возі та в собачій упряжці.

– Смолоскип опустять під воду в озері Байкал і завезуть на найвищу точку Європи – на гору Ельбрус. На Північний полюс його доставлять атомним криголамом. Чашу на стадіоні в Сочі запалять від смолоскипа, що побуває в космосі, – каже голова оргкомітету Олімпіади 44-річний Дмитро Чернишенко.

ХХІІ зимові Олімпійські ігри триватимуть у Сочі від 7 до 23 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський вогонь запалили запальничкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути