Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2013 15:25

Яценюк: Заяви Путіна - це політична гра

Яценюк: Заяви Путіна - це політична гра
Арсеній Яценюк. Фото: lenta-ua.net

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна про те, що Газпром надав знижку на газ для України - не більше, ніж геополітична гра.

"Я вважаю, що це взагалі геополітична гра. Спробували натиснути - не пройшло. А тепер спробують гладити, але це також не пройде", - сказав він журналістам у вівторок.

"Ми вже багато отримали від росіян. Перше - це заборона на експорт молочної продукції, друге - заборона на експорт тваринницької продукції, третє - заборона на експорт цукерок, четверте - згортання всієї нашої двосторонньої кооперації, яка тривала протягом десятиліть. Тому потрібно дивитися не на заяви, а на реальні дії. А, на жаль, реальні дії залишаються такими ж - Росія тисне на Україну для того, щоб затягнути Україну до Митного союзу і не дати підписати Угоду (про асоціацію з ЄС - ред.)", - сказав Яценюк.

За його словами, зміна тактики - це тимчасовий хід з боку Російської Федерації.

"Після підписання Угоди (про асоціацію - ред.) вони і далі будуть чинити тиск і ми повинні бути до цього готові. Наше сьогоднішнє завдання - диверсифікація ринків", - сказав Яценюк, додавши, що якщо українська продукція не подобається російським партнерам, то Україна буде шукати інші ринки, тим більше, що значна частина українського експорту і так вже йде не на російські ринки.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Заяви Путіна - це політична гра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути