Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2024 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зробив заяву про українських полонених. ГУР прокоментувало

Путін зробив заяву про українських полонених. ГУР прокоментувало
Заяви Путіна лунають напередодні Глобального саміту миру, сказав представник ГУР Андрій Юсов. Фото: ТАСС

Заява російського диктатора Володимира Путіна про кількість полонених українців і росіян не відповідає дійсності й озвучена з пропагандистською метою.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомили LIGA.net.

Путін заявив, що в українському полоні буцімто перебувають 1 348 росіян, а у російському - 6 465 українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів про істерику Росії щодо саміту миру

Представник ГУР зауважив, що ці заяви Путіна лунають напередодні важливих міжнародних заходів і подій Глобального саміту миру, де однією з ключових тем буде питання захисту прав військовополонених і повернення їх додому.

Заяви Путіна - це частина операції впливу, дезінформації і є ознакою того, що для РФ питання полонених також є болючим, сказав Юсов.

Озвучене Путіним нібито з точністю до десятків число полонених не відповідає дійсності, зокрема щодо кількості військовополонених РФ в українському полоні, заявив представник ГУР.

Україна не буде називати альтернативні цифри, сказав Юсов.

"Україна дотримується своїх принципів, і, власне, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими конкретних цифр не називає. Хоча працюють відповідні реєстри Координаційного штабу, Національного інформаційного бюро. Ведеться облік значно більш детальний і широкий, ніж навіть Міжнародним комітетом Червоного Хреста", - повідомив представник ГУР.

Уся інформація про полонених відома українській стороні, а свою заяву Путін озвучив з пропагандистською метою, сказав Юсов.

Саміту миру відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

Участь у саміті вже підтвердили 106 країн. На саміт приїдуть 70-75 лідерів держав, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив заяву про українських полонених. ГУР прокоментувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути