середа, 12 жовтня 2022 02:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заявив директору МАГАТЕ, що він готовий до діалогу по ЗАЕС

Путін заявив директору МАГАТЕ, що він готовий до діалогу по ЗАЕС
Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі поговорив з Путіним. Фото: Укрінформ

Президент РФ Володимир Путін заявив голові Агентства ООН з ядерної енергії Рафаелю Гроссі, що він "відкритий для діалогу" щодо Запорізької АЕС.

Путін сказав главі МАГАТЕ, що "готовий обговорити всі питання, які становлять взаємний інтерес або викликають занепокоєння, повідомляють російські ЗМІ.

У заяві МАГАТЕ, опублікованій після зустрічі, йдеться, що Гроссі має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Києві "пізніше цього тижня" для подальших переговорів щодо найбільшої в Європі атомної електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МАГАТЕ відреагували на обстріл та знеструмлення Запорізької АЕС

В останні тижні Гроссі "вів інтенсивні консультації як з Україною, так і з Російською Федерацією, щоб узгодити та реалізувати" таку зону "якнайшвидше", йдеться у заяві МАГАТЕ.

Ситуація навколо Запорізької АЕС "стає все більш небезпечною, нестабільною та складною", а часті військові напади створюють загрозу ядерній безпеці, розповів Гроссі.

"Ми більше не можемо дозволити собі гаяти час. Ставки високі", – сказав він.

Україна готова сприяти ротації експертів МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Гроссі глибоко стурбований повторними вибухами поблизу ЗАЕС. Він продовжує свої консультації та інші зусилля, спрямовані на якнайшвидше узгодження та впровадження зони ядерної безпеки навколо ЗАЕС.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив директору МАГАТЕ, що він готовий до діалогу по ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути