Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 18:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зараз блефує. Росіяни опинилися на максимумі своїх можливостей - Дикий

Путін зараз блефує. Росіяни опинилися на максимумі своїх можливостей - Дикий
Зараз наші західні союзники по-справжньому тільки починають діяти, сказав Євген Дикий. Фото: Facebook.com/evgen.dykyj

Росіяни наразі на максимумі своїх можливостей на фронті.

А можливості України тільки починають розгортатись. Про це сказав колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі Radio NV.

"По дуже багатьох ознаках, які складаються у загальну картину, мені видається, що росіяни наразі на максимумі своїх можливостей", - сказав Дикий.

"У росіян є прислів'я "русские долго запрягают, но быстро едут". Мені здається, що все виглядає рівно навпаки: вони якраз запрягли доволі швидко. І мобілізацію провели ще восени 2022 і з початку 2023 перевели всю економіку на військові рейки. Але от вони запрягли, погнали і вийшли на максимум своїх можливостей", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифра астрономічна: НАТО назвало втрати росіян на Харківському напрямку

Зі слів Дикого, поки Китай "не відкриє свої закрома", росіянам нарощувати нема чого ні по людях, ні по техніці і БК. Також Північна Корея, за словами експерта, не багато чим може допомагати ворогу, бо її можливості не безмежні.

"Не думаю, що "товариш" Ин може дуже сильно допомогти "товаришу" Пу. Просто фізично не сильно є чим", - сказав Дикий.

"А наші союзники, навпаки, виявились тими, хто дуже повільно запрягає, але здається таки позапрягали. Зараз наші західні союзники по-справжньому тільки починають "ехать". А ми, взагалі, тільки починаємо запрягати. І це визначає загальну ситуацію. Тобто росіяни дійсно пруть, дійсно тиснуть, але вони вже досягнули максимум своїх можливостей, і вони самі це знають і розуміють. А з нашого боку можливості тільки починають розгортатись - це стосується і постачання від союзників, і власне мобілізації, яка перші кроки тільки робить", - зазначив експерт.

Дикий прокоментував заяви російського диктатора Володимира Путіна перед Глобальним самітом миру.

"Це дуже характерний для нього зухвалий блеф, на який десятиліттями, на жаль, вівся Захід", - сказав Дикий.

"Путін зараз блефує. Він каже: "Віддайте мені Херсон, Запоріжжя", але знає, що ніхто йому не віддасть. Але він хоче від наших партнерів почути: "Ніхто вам не дасть Запоріжжя, Херсон, але от по нинішній лінії давайте говорити". Оця заява про чотири області - це пропозиція до торгу про заморозку по лінії фронту", - сказав експерт.

Зі слів Дикого, у Кремлі планують "на момент початку переговорів" вийти до адмінкордонів Донецької області і вийти на річку Оскол.

Росіяни розуміють наслідки від дозволів партнерів України бити західною зброєю "за поребрик", сказав експерт.

"Це те, чого ми чекали два з половиною роки. Ця зміна не сама по собі. Вона означає, що змінилось бачення, як взагалі треба спілкуватись з рашкою. Це означає, що до наших союзників нарешті доходить, що будь-яка дипломатія з Росією можлива тільки тоді, коли вона у військовому сенсі має жорстку поразку", - зазначив Дикий.

Російській армії не вдалося реалізувати Харківську операцію. Сили оборони України стримують і знищують російські підрозділи. Харківський напрямок посилено, сказав президент України Володимир Зеленський.

За 847 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 530 920 осіб. Сили оборони України знищили 15 337 броньованих машин, 7987 танків, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен окупантів..

Зараз ви читаєте новину «Путін зараз блефує. Росіяни опинилися на максимумі своїх можливостей - Дикий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути