середа, 04 серпня 2010 20:51

Путін вирішив продати Україні частину центру зі збагачення урану

Путін вирішив продати Україні частину центру зі збагачення урану

Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін заявляє про готовність російської сторони продати частину акцій Міжнародного центру зі збагачення урану Україні.

"Кілька років тому до діяльності центру побажала приєднатися Україна, сьогодні я можу відзначити, що всі необхідні формальності з російського боку виконані. Ми готові продати нашим українським партнерам пакет в 10% акцій", - заявив Путін на засіданні комісії з контролю за іноземними інвестиціями в середу.

Прем"єр нагадав, що йдеться про розвиток Міжнародного центру зі збагачення урану, який діє в області Іркутська на базі Ангарського хімічного комбінату.

"Нагадаю, що його завдання полягає в тому, щоб забезпечити неядерним країнам стабільний доступ палива для атомних електростанцій і одночасно надійно гарантувати дотримання режиму нерозповсюдження ядерної зброї", - сказав Путін.

Він висловив переконання, що кооперація з українською стороною в даному випадку дозволить істотно підвищити конкурентоспроможність атомної енергетики України і "створить додаткові умови для реалізації спільних крупних проектів у сфері атомної енергетики", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Путін вирішив продати Україні частину центру зі збагачення урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути