Ексклюзиви
середа, 23 травня 2007 12:47

Путін відмовив в інтерв"ю австрійській пресі через скандал із своїми співробітниками

Президент Росії Володимир Путін з дружиною 22-23 травня відправляється в середу з офіційними візитами до Австрії і Люксембурга. Поїздка продовжиться всього два дні, але буде насиченою по кількості заходів. "За формою це будуть офіційні візити, а по суті - робочі. Потрібно їздити не тільки для проривів, але і для того, щоб підтримувати нормальне, інтенсивне спілкування", - заявило джерело в Кремлі.

Втім, процес підтримки "нормального спілкування" в Австрії буде достатньо важким, оскільки офіційний візит Володимира Путіна в цю країну починається в атмосфері скандалів.

Цій поїздці до Відня передували звинувачення кремлівських чиновників у відмиванні грошей через австрійські банки, скандальна карикатурна історія та відмова Путіна дати інтерв"ю австрійському каналу ORF через "тенденційне" освітлення подій.

Напередодні візиту Путіна у Відні був затриманий данський карикатурист Ян Егесборг, що намагався розвісити в центрі міста плакат, на якому президент Росії був поміщений посеред мішені. Як повідомляє "Радіо Свобода", текст на плакаті містив питання, чи причетний Путін до вбивств журналістів.

У Володимира Путіна у Відні можуть поцікавитися про вивід за кордон деякими чиновниками його адміністрації значних сум грошей через банки Австрії, серед яких Raiffeisen Bank. Видання The New Times повідомляє, що поліція Австрії вже готова порушити кримінальну справу і розслідувати корупційний скандал, в якому замішані сановники Кремля. Рахунок що виводиться за кордон чиновниками адміністрації президента грошам нібито йде на мільярди доларів. Чи дасть Володимир Путін відповіді на ці питання західних журналістів не відомо. Швидше за все, ні. Саме так президент поступив напередодні візиту, коли відмовився дати заплановане інтерв"ю австрійському телеканалу ORF. Причиною відмови слали критичні матеріали про Путіна, показані в ефірі телеканалу, передає Newsru. 
Зараз ви читаєте новину «Путін відмовив в інтерв"ю австрійській пресі через скандал із своїми співробітниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути