Ексклюзиви
четвер, 13 липня 2006 10:30

Путін: у США особливі стосунки з Україною

Президент Росії Володимир Путін вважає, що істерія, пов"язана з поставками газу в Україну і будівництвом північноєвропейського газопроводу, була направлена на забезпечення інтересів США в Європі. Про це Путін сказав в інтерв`ю німецькому телеканалу ЦДФ, коментуючи слова віце-президента США Діка Чейні про енергетичний шантаж з боку Росії.

- І молодці вони, що так настирливо і ефективно уміють відстоювати свої інтереси, - додав президент Росії.

- У Сполучених Штатів склалися особливі стосунки з деякими східноєвропейськими країнами, і вони хочуть їх підтримати, - пояснив Путін.

Він зазначив, що американці вирішили зробити ставку на один політичний спектр і хочуть його будь-що підтримати, зокрема за рахунок дешевих енергетичних поставок з Росії. Проте в зв`язку з цим він нагадав свої слова - "якщо хтось хоче підтримати якісь сили в тій чи іншій країні, хай тоді за це платить".

Путін вважає, що це односторонній підхід з боку американських партнерів. Не можна робити ставку на якусь одну політичну силу, фарбуючи її в прозахідний колір. На його думку, в Україні немає ні однозначно прозахідних, ні однозначно проросійських сил, всі сили, перш за все, проукраїнські. Він зазначив, що це потрібно зрозуміти, так само, як потрібно поважати інтереси Росії, де майже кожна друга сім"я має зв`язки з Україною.

- Залишилася просто величезна взаємозалежність у сфері економіки ще з радянських часів і багато інших зв`язків, які є для нас украй важливими, - зазначив Путін.

- Повторюю, якщо хтось хоче підтримати якісь певні сили, будь ласка, тільки не за наш рахунок, - підкреслив він, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Путін: у США особливі стосунки з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути