неділя, 18 грудня 2022 20:22

Путін тричі відкладав повномасштабну війну ‒ українська розвідка

Путін тричі відкладав повномасштабну війну ‒ українська розвідка
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін тричі відкладав повномасшабну війну проти України, розповіли в українській розвідці. Фото: скріншот

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін три рази відкладав наступ на Україну, востаннє ‒ у середині лютого.

Путін кілька разів обговорював дату повномасштабного вторгнення з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим і міністром оборони Сергієм Шойгу. Про це сказав заступник начальника головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю BILD.

"ФСБ наполягала на наступі, вони були переконані, що достатньо підготувалися до вторгнення. Вони вклали величезні ресурси і підштовхували Герасимова до атаки", ‒ сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вже програла. У Кремлі це чудово знають – начальник ГУР

Зрештою Герасимов схвалив операцію, але недооцінив ситуацію, розповів представник ГУР.

"Той факт, що російські частини були забезпечені продовольством, боєприпасами і пальним лише на три доби, показує, як сильно вони прорахувалися", ‒ сказав Скібіцький.

Всі перші цілі РФ провалилися, сказав. Ворог не зміг оточити Київ, а також не зміг захопити Суми, Чернігів чи Харків.

24 лютого, країна-агресорка РФ розпочала повномасштабну війну проти України. Близько 4 години за київським часом Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію". Заявив про "демілітаризацію і денацифікацію" України.

За 298 днів Збройні сили України знищили 98 280 російських окупантів, 5963 їхніх броньованих машин, 2987 танків, 281 літак і 264 гелікоптери.

Росія зазнала поразки у війні проти України на всіх напрямках, сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генерал Марк Міллі.

Зараз ви читаєте новину «Путін тричі відкладав повномасштабну війну ‒ українська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути