четвер, 14 лютого 2008 14:03

Путін про москалів, "українські залізки" та відверту розмову з Ющенком

Президент Росії Володимир Путін вважає, що в україно-російських відносинах останніх років занадто багато політизації.

"Що стосується в цілому розвитку за останні 8 років, то мені здається, що ми могли б домогтися більшого. Дуже багато наносного. Піни політичної", - сказав Путін на прес-конференції в Москві.

"Сперечалися ми багато років про газотранспортну систему. От настільки заполітизували в Україні цю газотранспортну систему. Просто диву даєшся! Чого там залізки ці політизувати? Труби, що у землі лежать і гниють!", - обурився він.

"Ми ж що запропонували. Не хочуть в Україні, щоб "москалі" заволоділи газотранспортною системою. Так "москалі" вже давно залишили цю думку. Ми хочемо, щоб вона функціонувала нормально", - додав Путін.

Він також нагадав, що "ще з Леонідом Даніличем Кучмою" було домовлено, що буде створений міжнародний консорціум за участю європейських партнерів з управління газотранспортною системою України.

"І цей консорціум буде шукати власні ресурси, а мова йде про мільярди доларів, не тільки для технічної підтримки цієї системи, але й для її розвитку. А сама система залишиться у власності української держави. Чого ж тут поганого? Чого потрібно було нагнітати навколо цього? Просто дивно", - сказав Путін.

"Так само, як і з цінами на газ. Це ж само собою зрозуміло, що якщо ми різні держави, ми хочемо продавати за ринковими цінами. При чому ми це робимо м"яко, спокійно", - додав він.

При цьому Путін зазначив, що йому "дуже приємно, що українське керівництво, і насамперед президент Ющенко, це розуміє".

Говорячи про нещодавні переговори з Ющенком у Москві, Путін зазначив:

"У нас з Віктором Андрійовичем була дуже докладна відверта розмова з приводу нашої взаємодії... Мені здалося, що Віктор Андрійович теж зрозумів мотиви нашої поведінки щодо тих чи інших питань... Мені здалося, що наші українські колеги, включаючи президента, налаштовані на конструктивну взаємодію з Росією", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Путін про москалів, "українські залізки" та відверту розмову з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути