пʼятниця, 10 жовтня 2014 13:35

Путін приготував для Молдови український сценарій

Путін приготував для Молдови український сценарій
lenta.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявляє, що Молдові необхідно зупинити тимчасове виконання Угоди про асоціацію з ЄС - за тим самим сценарієм, який спрацював в Україні.

Про це глава російської держави заявив у своєму виступі під час саміту СНД в Мінську, - повідомляє "Європейська правда"

За його словами, "в результаті інтенсивних консультацій з Євросоюзом і Україною... вдалося домовитися відкласти до 31 грудня 2015 року застосування економічної частини Угоди про асоціацію".

Молдавському уряду був запропонований такий саме варіант, але в Кишиневі не дали згоди, повідомив Путін.

"А де ж була Молдова, чому ми з Молдовою не могли вибудувати такі відносини? Ми хотіли, неодноразово зверталися з такою пропозицією, але, на жаль, так чіткої відповіді від наших молдавських колег і не отримали", - заявив він.

Президент Молдови Ніколае Тімофті у своєму виступі зазначив, що Кишинів буде шукати можливості співпраці з РФ і скасування торговельних санкцій, які Росія ввела проти Молдови. "Ми закликаємо наших російських колег продовжити консультації щодо скасування вилучень із зони вільної торгівлі СНД", - цитує Тімофті РІА "Новости".

Путін запропонував молдавському керівництву ще раз обдумати пропозицію РФ. "Потрібно врегулювати наявні розбіжності і знайти компромісні розв'язки. Вважаємо, що в цьому зацікавлені всі без винятку країни-учасниці Договору про зону вільної торгівлі СНД", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін приготував для Молдови український сценарій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути