понеділок, 23 червня 2014 06:03

Путін повторює тактику Сталіна і Гітлера - президент Литви

Путін повторює тактику Сталіна і Гітлера - президент Литви

Президент Литви Далія Грибаускайте дала інтерв'ю німецькому виданню Focus, в ході якого порівняла дії президента Росії Володимира Путіна з тактикою, применяемыой в свій час Сталіним і Гітлером.

У відповідь на запитання інтерв'юера, чи не вважає вона такі порівняння надто різкими, Грібаускайте роз'яснила: Путін використовує національне питання як привід для захоплення чужих територій - в точності так, як це робили згадані вище диктатори.

Президент Литви побоюється, що Москва намагатиметься переконати країни Балтії покинути NATO в обмін на зниження ціни на нафту або газ.

Вона стверджує, що Росія прагне поширити свій вплив на країни, що раніше входили до складу СРСР та, зокрема, відновити економічну залежність прибалтійських республік від російського палива.

Нагадаємо, що в минулого місяця, про час зустрічі з ветеранами Другої світової війни в Галіфаксі спадкоємець британського престолу також порівняв президента Росії Володимира Путіна з Гітлером.

Зараз ви читаєте новину «Путін повторює тактику Сталіна і Гітлера - президент Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути