середа, 07 травня 2014 16:55

Путін попросив сепаратистів відкласти "референдум", ДНР не проти

Путін попросив сепаратистів відкласти "референдум", ДНР не проти
Фото: www.ntv.ru

Президент РФ Володимир Путін закликав представників південного сходу України відкласти намічений на 11 травня референдум.

"Просимо представників південного сходу України, прихильників федералізації країни перенести намічений на 11 травня поточного року референдум", - сказав Путін на прес-конференції у середу.

Таку заяву Путін зробив після переговорів з діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером.

Як відзначив Путін, російська сторона закликає представників південного сходу України піти на цей крок "з тим, щоб створити необхідні умови для діалогу" з владою в Києві.

У свою чергу глава ЦВК так званої Донецької народної республіки Роман Лягін поки не отримував інструкцій щодо перенесення дати референдуму, але допускає таку можливість у разі надходження відповідної вказівки від керівництва ДНР.

"Ми будемо розглядати питання такого порядку, якщо надійде відповідне розпорядження від керівництва Донецької народної республіки", - сказав він.

При цьому він зазначив: "ми продовжуємо готуватися до референдуму 11 травня". "Ніяких прохань та інструкцій я особисто поки не отримував", - зазначив Лягін .

Зараз ви читаєте новину «Путін попросив сепаратистів відкласти "референдум", ДНР не проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути