четвер, 21 січня 2021 13:28

Путін не хоче припиняти війну проти України - Волкер

Путін не хоче припиняти війну проти України - Волкер
Путін почав військову агресію проти України у 2014-у. Фото: Reuters

Війна потрібна президенту РФ Володимиру Путіну, щоб стримувати Україну від взаємодії з ЄС і НАТО. Про це сказав колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Питання в тому, чи Росія хоче зупинити війну, чи ні. Путін, на мою думку, вважає, що війна служить його цілям: вона розхитує Україну, дещо дестабілізує її, утримує її від взаємодії з Європою, від взаємодії з НАТО. Тому, я думаю, Путін вважає, що корисно, аби війна тривала", - сказав американський дипломат.

"Захід же в цьому мав би більше тиснути на Росію", - зауважив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдерлася в Україну

"У США є величезна двопартійна підтримка України, її суверенітету, територіальної цілісності, підтримки в галузі безпеки, економічних реформ, економічної підтримки. І це і серед республіканців, і серед демократів, і в Палаті представників, і в Сенаті. І цю позицію поділяє й майбутній президент Байден. Тож у перспективі все буде так само.

За час адміністрації Трампа ми з самого початку досягли значного прогресу зі встановлення політики невизнання захоплення Росією Криму, зняття заборони на постачання озброєнь, так що ми змогли продавати корисне оборонне обладнання, ті ж "джавеліни". І все це триватиме й за адміністрації Байдена.

Але буде й нове: нові обличчя і новий рівень уваги. Під час останнього року адміністрації Трампа – через процес імпічменту – присутності США, залучення США в українських питаннях не було. Я думаю, адміністрація Байдена досягне того, що це залучення повернеться", - сказав Волкер.

20 січня у Вашингтоні Джозеф Байден склав присягу як 46-й президент США.

Україна запросить Байдена на святкування 30-ї річниці Незалежності, казав заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква.

Зараз ви читаєте новину «Путін не хоче припиняти війну проти України - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути