пʼятниця, 18 вересня 2009 09:36

Путін не хоче надто часто зустрічатися з Тимошенко перед виборами

Путін не хоче надто часто зустрічатися з Тимошенко перед виборами

Візит до України прем"єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна, анонсований на жовтень, не відбудеться, повідомляє газета "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела. Путін відмовився проводити дуже часті зустрічі з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, щоб не створювати видимість її підтримки офіційною Москвою в період президентської виборчої кампанії.

Заяви про те, що Володимир Путін відвідає Україну в жовтні, прозвучали 1 вересня в ході спільної прес-конференції Путіна і Тимошенко за підсумками їх зустрічі в Гданьську (Польща). Прем"єри двох країн пообіцяли, що проведуть в Харкові засідання комітету з економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії.

Впродовж останніх двох тижнів велася активна підготовка цієї зустрічі. .

Проте, кілька днів тому апарат російського прем"єра повідомив апарат Юлії Тимошенко про відмову від досягнутих домовленостей. Джерела видання стверджують, що рішення не їхати до Харкова було прийняте з урахуванням президентської виборчої кампанії - в Москві вважають неприпустимим дуже часті контакти прем"єра Росії з одним з майбутніх кандидатів в президенти України - Юлією Тимошенко.

"Часті візити Володимира Володимировича (Путина) до України могли б тлумачити як знаки зайвої підтримки офіційною Москвою одного з кандидатів в президенти. Ми вважаємо неприпустимими створювати видимість такої підтримки. Враховуючи, що в листопаді ми поїдемо на РГУ (раду голів урядів) СНД, проведення ще однієї зустрічі з пані Тимошенко буде зайвим", - пояснив виданню джерело, проінформоване про ухвалене в Москві рішення.

Він також підкреслив, що засідання економічного комітету не відміняється, а лише переноситься і буде проведене разом із засіданням РГУ СНД, яка відбудеться в Ялті 19-20 листопада. Прес-секретар Дмитро Пєсков підтвердив, що анонсований візит до Харкова може бути відкладений на листопад і перенесений в інше місто.

"Поки рано говорити і про місце, і про точну дату зустрічі. Ми виходимо з того, що у Путіна і Тимошенко дуже напружений графік, і зараз нам потрібно ці графіки якось сумістити", - заявив Пєсков. "Ми все-таки хочемо переконати Путіна не відміняти домовленості. Зараз ведуться переговори про це", - повідомили в апараті українського уряду.

Нагадаємо, що під час президентської виборчої кампанії в 2004 році Путін, тоді ще президент Росії, двічі - 28 жовтня і 12 листопада - відвідав Київ, де зустрівся з прем"єр-міністром і кандидатом в президенти Віктором Януковичем. Тоді ці поїздки були сприйняті як передвиборні та дозволили говорити про підтримку Януковича офіційною Москвою.

Коммерсантъ-Украина

Зараз ви читаєте новину «Путін не хоче надто часто зустрічатися з Тимошенко перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути