Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2024 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін мілітаризує вищу освіту в РФ

Путін мілітаризує вищу освіту в РФ
Новий інститут охоплюватиме політику та економіку, але зосередиться на військово-промисловому комплексі зарубіжних країн. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація дедалі сильніше мілітаризує вищу освіту.

ВНЗ у РФ очолюють відставні адмірали, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"У лютому 2024 року у Московській вищій школі економіки (ВШЕ) було створено новий військовий науково-дослідний інститут. Інститут світової військової економіки та стратегії був заснований політологом Сергієм Карагановим. Його очолить екскомандувач Тихоокеанського флоту адмірал Сергій Авакянц, звільнений від командування у квітні 2023 року. Авакянц переконаний, що Росія перебуває у стані довгострокової конфронтації із Заходом", - йдеться у свіжому звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські командири розстрілюють своїх підлеглих

Новий інститут охоплюватиме політику та економіку, але зосередиться на військово-промисловому комплексі зарубіжних країн. Роботу там сфокусують на вивченні стратегічного стримування та ролі ядерної зброї.

"Співробітників інституту пропонують набирати здебільшого з різних факультетів ВШЕ. Він також запросить дослідників різних військових академій, таких як Російська академія Генерального штабу. Це призведе до тіснішої взаємодії між російською академією та оборонним сектором, що сприятиме мілітаризації вищої освіти", - констатують у Міноборони Великої Британії.

Більшість ув'язнених, які воювали в складі загонів "Шторм Z", не отримали виплат, які їм обіцяло міністерство оборони Росії. Вони також не отримали документів про зняття судимості.

Зараз ви читаєте новину «Путін мілітаризує вищу освіту в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути