понеділок, 20 жовтня 2014 17:47

Путін шукає вихід з ситуації на Донбасі — політолог

Путін шукає вихід з ситуації на Донбасі — політолог
ria.ru

Політолог Петро Олещук переконаний, що значна частина переговорів в Мілані між президентами Путіним і Порошенко не озвучена.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Поведінка Путіна не змінюється. Знову подвійна гра. Веде візантійську політику, коли слова супроводжуються протилежними діями. Намагається грати у доброго сусіда, який немає стосунку до Донбасу. Проте гра не надто вдала, бо в цю роль вже ніхто не вірить. Президент Росії вже не почувається так впевнено", - розповів експерт.

Він зазначив, що російський президент намагається знайти вихід з ситуації на Донбасі: "Через падіння ціни на нафту і інфляцію рубля Путін шукає шляхи виходу з ситуації з найменшими для себе втратами. Проте не може знайти прийнятний для себе та інших. Проте навряд чи можемо говорити про якесь реальне врегулювання. Це вимушені кроки. Для Росії дуже критичне питання скасування або, принаймні, зменшення санкцій".

Політолог додав, що найбільш значима частина переговорів не озвучена.

"Мінські домовленості" кожна зі сторін розуміє по-своєму. Тому могли узгоджувати як це все врегулювати. Припускаю, що велися розмови щодо реального припинення вогню на Донбасі, впливу на бойовиків і терористів. Також говорили про врегулювання проведення виборів в регіоні та загалом статусу Донбасу", - розповів Олещук.

Він підкреслив, що в питаннях по газу немає конкретики.

"Перемовини скликані за ініціативи Євросоюзу. Вони брали участь у цій зустрічі заради врегулювання українсько-російських проблем у газовій сфері. Оскільки неврегульованість цього питання ставить під сумнів нормальність опалювального сезону в Європі. Очевидно, домовляються укласти тимчасовий контакт, який би забезпечував Україні постачання газу в зимовий період. Аби Україна змогла подужати узгоджену з Росією ціну на газ, то частину допомагає оплачувати Європа. Можливо, в формі кредитів", - розповів експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Путін шукає вихід з ситуації на Донбасі — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути