Ексклюзиви
середа, 25 червня 2014 09:11

Путін хоче дестабілізації України - Більдт

Путін хоче дестабілізації України - Більдт
capital.ua

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт стурбований все більшим надходженням зброї та амуніції через російсько-український кордон.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Die Welt.

"Мене дуже сильно турбує, що через кордон з Росією (в Україну) надходить все більше зброї і амуніції. Додайте до цього пропаганду з боку росіян, агресивність яка йде по наростаючій. Все це робить ситуацію вибухонебезпечною", - сказав Більдт.

На його думку, план Порошенко дійсно може створити передумови до встановлення миру - за умови, що Кремль його підтримає. Все залежить від того, чи буде відновлено контроль над російсько-українським кордоном. Само собою, Москва в змозі перекрити ці прикордонні пункти для провезення зброї та проїзду бойовиків, але для цього потрібно, щоб Путін цього захотів.

"Факт залишається фактом: до цих пір ми не ввели ніяких справжніх санкцій. Ми встановили кільком людям заборону на в'їзд і заморозили рахунки. Вже ці два кроки завдали істотної шкоди російській економіці. Ми вже бачимо наслідки: відбувається відтік капіталу з Росії, розумні люди покидають цю країну, іноземні інвестиції практично відсутні. Ми робимо ставку не на безпосередній, різкий ефект, а на наслідки у середньостроковій і довгостроковій перспективі, які вже зараз змушують Кремль панікувати ", - вважає міністр.

Більдт закликає набратися терпіння: "Ніяких результатів протягом декількох днів не буде".

"Зовсім не факт, що ключове значення мають санкції проти Росії, - швидше допомогу Україні. Росія дестабілізує, ми стабілізуємо. Ми підтримали вибори в Україні і зараз продовжуємо допомагати разом з Міжнародним валютним фондом. Якщо у нас вийде допомогти Україні в просуванні по шляху до економічних реформ і демократії, це вже буде великий результат. Путін більше всього на світі боїться якраз стабільної України ", - продовжив він.

Основна мета, яку переслідує Володимир Путін, полягає у подальшому зміцненні його режиму, вважає Більдт: "Не думаю, що він прагне до перевидання Радянського Союзу. Але він намагатиметься і далі розширювати сферу свого впливу".

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче дестабілізації України - Більдт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути