Ексклюзиви
неділя, 25 грудня 2022 23:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче знищити Patriot в Україні – Forbes

Путін хоче знищити Patriot в Україні – Forbes
Системи Patriot докшуляють окупантам. Фото: УНІАН

Удар по системі Patriot може мати для Росії досить важливе стратегічне і політичне значення.

Президент РФ Володимир Путін цілком можливо заохотить використання поставленої Іраном зброї для будь-якої спроби знищити Patriot саме на території України, повідомляє Forbes.

"Покровитель Путіна Тегеран вітав би таку атаку на український Patriot, оскільки це показало б, що його технологія може нейтралізувати одну з найбільш передових систем протиповітряної оборони, розроблених у США", – йдеться у матеріалі.

Якщо український Patriot буде встановлено для захисту Києва, що досить ймовірно, то РФ може запустити безпрецедентну кількість іранських дронів-камікадзе і ракет, спрямованих проти його радара, щоб гарантувати знищення цієї батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує населення Росії до продовження війни: подробиці

Малоймовірно, що Україна використовуватиме свій Patriot проти цих боєприпасів, бо стрільба ракетами Patriot проти "шахедів" надто дорого. Та й з початку війни ЗСУ показали себе дуже майстерними і кмітливими в маневруванні своїх систем ППО, щоб уникнути знищення. Тож, система Patriot цілком може вистояти, незважаючи на серйозні загрози.

"У будь-якому випадку Вашингтон ніколи не припускав, що постачання Patriot стане так званим переломом у цій війні. Передача цієї системи є більш символічною для демонстрації рішучості Америки підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", – зазначає видання.

Президент США Джозеф Байден 21 грудня підписав меморандум про виділення до $1 млрд на військову допомогу Україні. Серед іншого, він містить системи ППО-ПРО Patriot.

Пізніше президент Володимир Зеленський підтвердив, що Сполучені Штати дійсно передають Україні комплекси протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче знищити Patriot в Україні – Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути