четвер, 22 грудня 2022 00:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський підтвердив передачу Україні американських комплексів ППО Patriot

Зеленський підтвердив передачу Україні американських комплексів ППО Patriot
Зеленський зазначив, що Patriot - головна частина величезного пакета військової допомоги від США. Фото: youtube.com

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Сполучені Штати передають Україні комплекси протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

Це головна складова масштабного пакета військової допомоги, яку надають США, зазначив Зеленський на спільній пресконференції з президентом США Джозефом Байденом, повідомляє Gazeta.ua.

"У нас чудові новини з якими я повертаюся додому - новий пакет військової допомоги, в якому найголовнішим є комплекс Patriot. Він стане важливим кроком у створенні повітряного щита для України" - підтвердив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо досягти вагомих результатів": Зеленський подякував Байдену за підтримку України

Також Зеленський підкреслив, що за 300 днів війни Україна і США вийшли на абсолютно новий рівень союзницьких відносин між державами.

"За 300 днів ми почали дійсно новий етап у наших відносинах – Україна і США. Ми вийшли на рівень реального союзництва, наповненого змістом" - додав він.

Раніше Байден підтвердив, що Сполучені Штати Америки будуть й надалі підтримувати Україну, незалежно від того, скільки це буде коштувати. Український народ продовжить боротися за свою незалежність і США нададуть йому підтримку в цьому.

Раніше Байден підписав меморандум про виділення до $1 млрд на військову допомогу Україні. Серед іншого, він містить системи ППО-ПРО Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підтвердив передачу Україні американських комплексів ППО Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути