середа, 18 лютого 2015 14:54

Путін довів Заходу свою договоронеспроможність - експерт

Путін довів Заходу свою договоронеспроможність - експерт
Фото: REUTERS

 Наступом на Дебальцеве Путін довів світові свою договоронеспроможність. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

"Росія не зупиниться на цьому. Вона й надалі намагатиметься дестабілізувати ситуацію. Один із наслідків ситуації з Дебальцевим полягає в тому, що Путін продемонстрував усьому світу і Європі, зокрема, яка до останнього не хотіла озброювати Україну, що він недоговороспроможний. Можливо це зрушить терези на наш бік", - каже експерт.

Він припускає, що після подій навколо Дебальцевого серед західних партнерів побільшає прихильників передачі Україні летальної зброї. "Проте коли саме це станеться — невідомо".

На думку Семиволоса, наказ про відступ з Дебальцевого був відданий для того, щоб зберегти життя українським бійцям.

"Наказ про відступ з Дебальцевого був єдиною можливістю, щоб уникнути серйозного оточення людей. Це не найкращий епізод українсько-російської війни, але і не найгірший, - зазначає Семиволос. - Ситуація з Дебальцевим ще до початку бойових дій виглядала доволі складною і загроза оточення українських військ там існувала завжди".

Експерт вважає, що зараз Україні вкрай важливо оновити свою армію, переробити її за західним зразком. "Бо армією побудованою на радянських зразках ми виграти війну не можемо. Але для того, щоб побудувати нову - потрібен час", - каже він.

Нагадаємо, що відсьогодні підрозділи Збройних сил України залишають Дебальцеве. Багато хто виходить з міста пішки. Бійці проривалися з міста боєм. Серед них дуже багато поранених. Не менше 40 — вбитих.

Зараз ви читаєте новину «Путін довів Заходу свою договоронеспроможність - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути