середа, 18 червня 2014 09:05

Путін дав ляпас Порошенкові - експерт

Путін дав ляпас Порошенкові - експерт
фото: mgm.com.ua

Після емоційної інавгураційної промови Петра Порошенка від нього чекали жортскої зачистки Донбасу. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів політолог Михайло Басараб.

"Порошенко почав діяти нелогічно. Не зачистив жорстко Донбас, чого чекали, а в умовах продовження активного збройного протистояння розпочав переговорний процес із Росією. Це — стратегічна помилка. Треба було діяти навпаки: припинити вогонь і відновити конституційний лад на Донбасі. Ввести воєнний стан, щоб силовики мали більше можливостей. А потім говорити з Москвою. Припускаю, поведінку Порошенкові нав'язали західні партнери", - зазначив він.

За його словами, така ситуація може призвести до замороження конфлікту.

"Москва хоче покращити свої висхідні позиції на етапі спілкування з новим українським президентом. Якщо ситуація на Донбасі погіршуватиметься, кількість росіян там збільшуватиметься, РФ матиме більше козирів на новому етапі переговорів. Отже, виторговує собі дивіденди. Заїзд російських танків — це демонстрація сили. Путін показав, що Україна не контролює кордон, територію Донбасу. Це був серйозний ляпас Порошенку", - наголосив експерт.

Він вважає, що надалі Росія вестиме подвійну гру.

"З одного боку, нібито домовлятиметься, з другого — дестабілізуватиме ситуацію на Донбасі. Зберігатиме вплив на регіон. Тоді матиме постійно діючий козир для розмови з Києвом. Це — план мінімум. План максимум Путіна — сунутися далі.

Зараз ви читаєте новину «Путін дав ляпас Порошенкові - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути