понеділок, 19 січня 2009 18:01

Путін дав Газпрому вказівку почати транзит газу до Європи

"В результаті напружених і тривалих переговорів досягнуті домовленості щодо всього комплексу питань, пов`язаних з постачаннями газу до України і транзиту газу до Європи". Про це заявив прем`єр-міністр РФ Володимир Путін кілька хвилин тому під час підписання газових угод між Києвом і Москвою.

"Газпром отримав вказівку почати постачання по всіх пропонованих Україною напрямах транзиту і в повному обсязі", - додав Путін.

За словами прем`єра РФ, підписані довгострокові контракти – на 10 років – на постачання газу Україні, ціна якого визначатиметься за європейською формулою вже з 1 січня 2009 року і транзит газу, також за європейською ціною, підкреслив Путін.

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко додала, що Росія на цей рік зробила Україні знижку на вартість газу – 20% від європейської ціни. У свою чергу Україна зберегла для Росії тариф на транзит газу на рівні 2008-го року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Путін дав Газпрому вказівку почати транзит газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути