Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2024 21:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін через посередників пропонував США заморозити війну: що відповіли диктатору

Путін через посередників пропонував США заморозити війну: що відповіли диктатору
Російський диктатор Володимир Путін посилав США сигнали про те, що готовий розглянути питання припинення вогню в Україні. Фото: ТАСС

Російський диктатор Володимир Путін посилав США сигнали про те, що готовий розглянути питання припинення вогню в Україні.

Проте у Вашингтоні відкинули їх, не бажаючи вести переговори в обхід Києва. Про це повідомляє Reuters із посиланням на три російські джерела, знайомі з ходом обговорень.

За даними джерел, Путін у 2023 році дав зрозуміти свою позицію публічно, а також передав її приватно через посередників - зокрема через арабських партнерів Москви на Близькому Сході.

Путін пропонував заморозити конфлікт за умови, що російські війська залишаться на зайнятих ними українських територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не під запис сказав Карлсону, що готовий піти на компроміс щодо України: в ЦСК пояснили, що це означає

Як розповіли співрозмовники агентства, сигнали Путіна передали у Вашингтон і обговорювали на зустрічі вищих офіційних осіб, включно з радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном, директором ЦРУ Біллом Бернсом і держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Зрештою, розповіло одне з джерел Reuters, у січні 2024 року Салліван зателефонував раднику Путіна Юрію Ушакову і сказав йому, що США не обговорюватимуть припинення вогню без участі самої України.

Тепер, зазначають співрозмовники агентства, Кремль не бачить сенсу в подальших контактах зі США з цього питання, тому війна триватиме.

Інтерв'ю російського диктатора Володимира Путіна американському телеведучому Такеру Карлсону переповнене неправдивими фактами та викривленням історії.

Путін намагався вразити глядачів уявною ерудицією зі знань історії та не давав можливості Карлсону задати критичних запитань. У цьому переконані журналісти The Washington Post.

Вони заявили, що Путін був готовий до цього інтерв'ю значно краще, ніж Карлсон. Вони написали, що "навчений агент КДБ, легко уникав рідкісних спроб Карлсона отримати пряму відповідь".

Зараз ви читаєте новину «Путін через посередників пропонував США заморозити війну: що відповіли диктатору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути