понеділок, 07 вересня 2009 10:50

Пукач мовчить про замовників вбивства Гонгадзе

Пукач мовчить про замовників вбивства Гонгадзе
Самопочуття екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача нормальне і він активно співпрацює зі слідством, запевняє генеральний прокурор України Олександр Медведько.

"Він нормально себе почуває, стан його здоров"я задовільний, тому він активно співпрацює з органами слідства", - сказав Медведько в інтерв"ю журналістам в Києві.

При цьому він нагадав, що з Пукачем вже проводилися відтворення обстановки під час злочину, а також допити. Проте генпрокурор, посилаючись на таємницю слідства, не став говорити про те, чи проводилися очні ставки зі вже засудженими виконавцями вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Медведько також дав зрозуміти, що Пукач поки не назвав імена замовників цього злочину. "Ні. Замовників ще немає", - сказав він.

Як повідомлялося, колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач, якому Генпрокуратура пред"явила звинувачення в причетності до вбивства в 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе, тривалий час знаходився в розшуку, і був затриманий в Житомирській області спільними зусиллями ГПУ і СБУ наприкінці липня 2009 року.

Печерський районний суд Києва 23 липня вибрав для Пукача запобіжний захід - утримання під вартою строком на 2 місяці.

У серпні низка ЗМІ повідомила, що в камері Пукача була знайдена мотузок, який нібито свідчить про спроби підштовхнути його до самогубства. У Генпрокуратурі України спростували таку інформацію, запевнивши, що здійснення яких-небудь протизаконних дій ззовні по відношенню до Пукачу неможливе, оскільки він знаходиться в камері під охороною співробітників спецпідрозділу "Альфа", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Пукач мовчить про замовників вбивства Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути