понеділок, 10 серпня 2009 13:47

Пукача використають для політичної боротьби - екс-глава СБУ

Пукача використають для політичної боротьби - екс-глава СБУ

Про швидке закриття справи про вбивство Гонгадзе, говорити не доводиться. Замість цього, справу знову спробують максимально використати для звинувачення політичних опонентів під час президентської виборчої кампанії

Таку думку висловив колишній глава СБУ Ігор Смешко в інтерв"ю газеті "День". Він прогнозує, що пошук істини знову відійде на другий-третій план.

На думку екс-глави СБУ, генерала Олексія Пукача навряд чи затримали спеціально під вибори.

"Безперечно, краще пізно, ніж ніколи. Його затримання - це крок вперед. Проте "візантійського" другого плану я тут не бачу. Ви, очевидно, дуже хорошої думки про систему планування на вищому політичному рівні нашої країни. Я б дуже хотів, щоб вона там була. Проте реальність у країні свідчить про зворотне", - підкреслив Смешко.

"Політичний піар навколо питання про те, що Пукач може бути наріжним каменем до розкриття всієї справи, включаючи основних замовників, думаю, є перебільшенням. Генерал Пукач через своє службове положення міг бути лише однією ланкою ланцюга, який потенційно може вивести слідство на замовників вбивства Георгія Гонгадзе. До того ж я не вірю, що цей ланцюг знаходиться в межах вищого керівництва МВС тих часів. Попереду ще дуже важка робота", - додав Смешко.

Колишній керівник СБУ переконаний, що справа про вбивство Гонгадзе не може бути розкрита в повному об"ємі без розкриття двох інших, супутніх кримінальних справ, порушених в 2001 і 2004 роках: по звинуваченню колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка в зловживанні владою, розголошуванні державної таємниці, фальсифікації і використанні фальшивих документів, а також в штучному створенні доказів звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Пукача використають для політичної боротьби - екс-глава СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути