вівторок, 23 липня 2013 22:49

Пшонку просять порушити проти Захарченка кримінальне провадження: міліція перетворилась на "кримінальне угруповання"

Пшонку просять порушити проти Захарченка кримінальне провадження: міліція перетворилась на "кримінальне угруповання"
Фото: ukr.obozrevatel.com

Генпрокурора Віктора Пшонку просять порушити проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та вищих посадових осіб МВС України кримінальне провадження за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. З такою вимогою до голови ГПУ звернулася Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ), пишет DT.ua.

Як зазначається у заяві медіа-профспілки, під керуванням Захарченко міліція перетворилася з органу, який повинен захищати життя, здоров'я, права і свободи громадян "на збройне кримінальне угруповання, яке являє собою реальну небезпеку як для журналістів, так і для суспільства в цілому".

У зверненні до Пшонки зазначається, що останнім часом міліція систематично порушує права журналістів, вчиняє проти них кримінальні злочини, застосовує фізичну силу до журналістів.

Як приклад, наводяться побиття на Майдані Незалежності журналіста "5 каналу" Андрія Ковальова та інших журналістів увечері 18 липня, побиття 11 липня співробітниками Миколаївської міліції журналіста Наталії Барбарош.

"Міліція також проводить незаконні обшуки, вилучає професійну техніку, загрожує незаконним притягненням до кримінальної відповідальності з позбавленням волі, якщо журналіст не припинить свою професійну діяльність. Приклад останнього часу: обшук і вилучення професійної техніки у коростенського журналіста Анатолія Лазаренка в Житомирській області", - йдеться у зверненні.

Журналісти нагадали, що міліція пасивно спостерігала за побиттям журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя у Києві 18 травня.

"НМПУ вважає, що Віталій Захарченко своєю бездіяльністю на посаді міністра внутрішніх справ України заподіяв тяжкої шкоди правам, свободам та інтересам як окремих журналістів, так і суспільства в цілому", - йдеться в заяві.

Нарівні з міністром внутрішніх справ, Незалежна медіа-профспілка України вимагає кримінальної відповідальності співробітників і керівників спецпідрозділу "Беркут" та інших керівників операції зі знесення наметового містечка на Майдані Незалежності, оскільки саме в результаті їх злочинних дій та бездіяльності стало можливим побиття журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Пшонку просять порушити проти Захарченка кримінальне провадження: міліція перетворилась на "кримінальне угруповання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути