середа, 19 жовтня 2011 12:10

Пшонка теж хоче декриміналізувати статті КК щодо економічних злочинів

Пшонка теж хоче декриміналізувати статті КК щодо економічних злочинів

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка підтримує декриміналізацію статей Кримінального кодексу України з економічних злочинів.

"Я прихильник декриміналізації економічних злочинів та гуманізації Кримінального кодексу", - сказав Пшонка на брифінгу в середу.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Прихильники лідера "Батьківщини", єкс-прем'єра Юлії Тимошенко домагаються декриміналізації статті, за якою засуджено екс-прем'єра.

У вівторок парламент не розглядав цей документ. Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" покинули сесійну залу Верховної Ради на знак протесту проти відмови розглянути проект постанови, що скорочує термін підготовки до другого читання законопроекту про декриміналізацію статей КК.

11 жовтня Тимошенко визнано винною в порушеннях при укладенні в 2009 році "газових угод" з Російською Федерацією і засуджено до семи років ув'язнення. Її засуджено за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

Зараз ви читаєте новину «Пшонка теж хоче декриміналізувати статті КК щодо економічних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути