вівторок, 16 липня 2013 09:00

Проти таких людей треба порушувати кримінальні справи — нардеп про позицію ПР щодо Волинської трагедії

Проти таких людей треба порушувати кримінальні справи — нардеп про позицію ПР щодо Волинської трагедії
Фото: ogo.ua

Представники Партії регіонів, написавши листа-звернення до польського Сейму із прохання визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу, завдали шкоду Україні. Таких людей треба не лише позбавляти мандатів, але й порушувати кримінальні справи проти них.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

"Те, що Фаріон просить покарати Колесніченка та ще 147 нардепів, то я не вважаю, що це прохання є радикальним. Те, що зробили ці нардепи – це державна зрада", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, "якби Україну звинуватили в геноциді, що є міжнародно визнаним терміном, то відповідно слідували б певні санкції. Відповідно, що ці депутати працюють на іншу державу. Вони цим зверненням-листом хотіли завдати шкоду нашій державі. Я вже не говорю про історичний контекст".

"Таких людей треба не просто лишати депутатських мандатів, а порушувати кримінальні справи проти них", - висловив своє бачення народних депутат.

Окрім того, говорячи про інцидент із президентом Польші Броністлавом Коморовським в Луцьку, де невідомий жбурнув у нього яйце, він сказав: "Якщо Коморовський їде в Україну, і виходить до громадян, то він повинен бути готовий до того, що його точка зору не всіма розділяється".

"Хтось висловив свою точку зору словами, а хтось жестом. Нічого в тому поганого і складного немає. Це є демократія. Слава Богу, що Коморовський – не Янукович, від яйця не падає. Коморовський надовго запам'ятає поїздку до України".

"Перш за все, перед тим, як щось робити, він спершу мав би подумати. Українці ніколи не воювали на чужій землі, та не займалася геноцидом. А от проти українців ці чистки застосовували", - резюмував політик.

Волинська трагедія - обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені селянськими загонами самооборони з обох боків, Українською Повстанською aрмією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Є частиною масштабного польсько-українського міжетнічного конфлікту 1940-х років. Існують різні версії подій на Волині, внаслідок яких загинули десятки тисяч поляків та тисячі українців. В Польщі існує доволі потужний правий "кресовий рух", який використовує події 1940-х для зображення українців як різунів і паліїв.

Офіційно процес примирення розпочали у 2003 році президенти Кучма і Кваснєвський, у 2006-му його продовжили Ющенко і Качинський, відкривши у селі Павлокома пам'ятники замордованим українцям і полякам. Тоді ж українські політичні і громадські діячі попросили вибачення у поляків.

Зараз ви читаєте новину «Проти таких людей треба порушувати кримінальні справи — нардеп про позицію ПР щодо Волинської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути