Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2011 11:21

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Проти Кучми можуть порушити ще одну справу

Проти Кучми можуть порушити ще одну справу

Один з фігунантов "плівок Мельниченка" адвокат Сергій Салов просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу відносно екс-президента Леоніда Кучми за втручання в діяльність судді.

За інформацією газети Сегодня, донецький адвокат просить порушити справу проти Кучми за ст. 376 і ст. 377 КК. У разі позитивного рішення ГПУ адвокат отримає право подати позов про відшкодування морального і матеріального збитку на суму не менше 1 млн грн.

Адвокат нагадав, що Генпрокуратура визнала "плівки Мельниченка" речовим доказом у справі.

"На "плівках Мельниченка" голос, схожий на голос Кучми, обговорює з губернатором Донецької області Віктором Януковичем можливість вплинути на суддю, щоб засудити Салова", - заявляє юрист.

Адвокат просить визнати його, а також Віктора Януковича (оскільки на нього чинився тиск з боку Кучми), потерпілими.

На президентських виборах 1999 року адвокат Сергій Салов був представником кандидата на пост президента України, лідера Соцпартії Олександра Мороза.

31 жовтня 1999 в день першого туру виборів Сергій Салов був заарештований. 6 липня 2000 суд засудив його за ч. 2 ст. 127 КК (1960 р.) до п'яти років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки, а також до грошового штрафу.

У свою чергу, захисник оскаржив дане рішення в Європейському суді з прав людини. Суд же визнав правоту позивача і зобов'язав Україну виплатити Салову компенсацію.

Як повідомлялося, записи розмов другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми - аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, відомі, як "плівки Мельниченка", - визнані речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У відношенні Кучми порушено кримінальну справу. Він підозрюється в перевищенні влади, у дачі незаконних розпоряджень посадових осіб Міністерства внутрішніх справ, які привели згодом до вбивства журналіста.

Зараз ви читаєте новину «Проти Кучми можуть порушити ще одну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути